Prosta 38

Prosta 38
Olsztyn, 10-029

gwiazdygwiazdygwiazdygwiazdygwiazdy
5 z 5 (230 oceny)

Zamów jedzenie Polish online.




Opinie Prosta 38

Twoja ogólna ocena Prosta 38 w Olsztyn

Jedzenie : Obsługa :

Oświadczam, że niniejsza recenzja jest oparta na moich własnych doświadczeniach i przedstawia moje rzeczywiste zdanie na temat Prosta 38. Potwierdzam, że nie mam powiązań osobistych ani służbowych z tym obiektem oraz że nie czerpię korzyści finansowych ani żadnych innych w związku z napisaniem niniejszej recenzji. Przyjmuję do wiadomości fakt, że obowiązuje zasada absolutnego braku tolerancji dla nieprawdziwych recenzji.

Menu Prosta 38

Poniedziałek 12:30-21:45
Wtorek 12:30-21:30
Środa 12:30-21:30
Czwartek 12:30-21:30
Piątek 12:30-21:30
Sobota 12:30-21:30
Niedziela 12:30-21:30



Najpopularniejsze dania

  • Rosół
  • "Open Burger" z warmińskiej wołowiny hereford na bułce pełnoziarnistej
  • Sałata grillowanym łososiem

Przystawki

  • Małże duszone w białym winie
  • Krewetki smażone na oliwie
  • Tatar z warmińskiej polędwicy wołowej hereford
  • Deska serów i wędlin warmińskich (dla 2-3 osób)

Sałaty

  • Sałata z grillowanym serem Halloumi
  • Sałata z grillowanym serem Tofu
  • Sałata z grillowanym kurczakiem i chipsami bekonowymi
  • Sałata grillowanym łososiem
  • Salatka z wątróbką drobiową

Zupy

  • Rosół
  • Krem paprykowo - pomidorowy
  • Zupa rybna bouillabaisse

Dania dla dzieci

  • Nuggetsy z piersi kurczaka
  • Spaghetti bolognese
  • Naleśniki z jabłkami, cynamonem i mascarpone
  • Filecik sandacza w płatkach kukurydzianych

Menu sezonowe

  • Tartar z warmińskiej polędwicy wołowej hereford
  • Sałatka z wątróbką i malinami
  • Ravioli z borowikami
  • Żeberka
  • Łosoś Jurajski
  • Brownie czekoladowe z karmelizowaną figą

Dania główne

  • "Open Burger" z warmińskiej wołowiny hereford na bułce pełnoziarnistej
  • Grillowany medalion z kością
  • Indyk sous - vide
  • Polędwiczka wieprzowa
  • Stek z polędwicy wołowej
  • Filet z sandacza

Makarony i pierogi

  • Makaron gryczany soba z kurczakiem
  • Makaron gryczany soba z tofu
  • Tagliatelle z polędwicą wołową i kozim serem
  • Czarne tagliatelle z owocami morza
  • Pierogi z jeleniem i żurawiną
  • Dzyndzałki warmińskie z wołowiną hereford
  • Tagliatelle z kurczakiem i boczniakiem
  • Tagliatelle z krewetkami w pesto bazyliowym

Desery

  • Beza z kremem mascarpone
  • Mus z białej czekolady oblany gorącymi owocami leśnymi
  • Sernik z solonym karmelem
  • Naleśniki z jabłkami i mascarpone

Menu wegańskie

  • Carpaccio z marynowanego buraka
  • Grillowane tofu w marynacie curry
  • Chilli sin carne
  • Makaron gryczany soba z grillowanym tofu
  • Makaron udon z a'la kaczką